taxifraude

U kunt uzelf met een beetje moeite beschermen tegen bijna alle taxifraude.

We hebben allemaal gehoord van taxi-oplichting van vrienden, reisartikelen en reisgidsen. Stel bijvoorbeeld dat u zich in een onbekende stad bevindt en uw taxichauffeur u via de langste (vertaling: duurste) route naar uw hotel brengt, in de verwachting dat u een te hoge prijs betaalt. Of je stapt in een taxi op een buitenlandse luchthaven, de chauffeur rijdt weg en je realiseert je dat de meter niet aanstaat. Als u de chauffeur ondervraagt, haalt hij expressief zijn schouders op en zegt: ‘Niet goed’, waardoor u zich afvraagt ​​hoeveel deze reis u werkelijk gaat kosten.

Erger nog, uw chauffeur kondigt aan dat hij geen wisselgeld heeft, wat betekent dat hij het verschil tussen het tarief en de nominale waarde van het kleinste bankbiljet dat u heeft als een kolossale fooi zal behandelen. Elk van deze oplichting is zowel frustrerend als duur.

Onderzoeksroutes, regels en tarieven

Terwijl u uw reis plant, moet u de tijd nemen om uw taxiritten en uw hotelverblijven te plannen. Ontdek de typische tarieven van de luchthaven naar uw hotel of van uw hotel naar de attracties die u wilt bezoeken. U kunt hiervoor een website zoals TaxiFareFinder.com of WorldTaximeter.com gebruiken. Staats- en stadstaxi-commissies, die taxicab-vergunningen afgeven (soms medaillons genoemd), plaatsen vaak tariefschema’s op hun websites. Reisgidsen bevatten ook informatie over taxitarieven. Schrijf deze informatie op zodat u deze kunt raadplegen wanneer u de tarieven bespreekt met uw taxichauffeur.

Taxitarieven en -regels verschillen sterk van plaats tot plaats. In New York City mogen taxichauffeurs bijvoorbeeld geen bagage in rekening brengen. In Las Vegas mag je op straat geen taxi aanhouden. Veel rechtsgebieden in de VS staan ​​taxichauffeurs toe om hogere tarieven te berekenen tijdens noodsituaties in de sneeuw. Op een paar plaatsen, zoals Las Vegas, kunnen taxichauffeurs passagiers die met een creditcard betalen een vergoeding vragen.

Een van de meest verwarrende aspecten van taxitarieven is de wachttoeslag, die in de VS wel $ 30 per uur kan bedragen. We zijn allemaal op ons gemak met het idee om een ​​taxichauffeur te betalen om te wachten terwijl we een snelle boodschap doen, maar de wachtkosten zijn ook van toepassing wanneer de taxi in het verkeer stopt of heel, heel langzaam rijdt. De meter kan zien hoe snel de taxi rijdt en schakelt over naar de “wachtende” tariefmodus zodra het voertuig vertraagt ​​tot ongeveer 10 mijl per uur. Een verkeersvertraging van twee minuten kan tot $ 1 toevoegen aan uw totale tarief.

Neem een ​​kaart, potlood en camera mee

Volg uw eigen route en noteer uw ervaringen, voor het geval dat. Taxichauffeurs nemen u minder vaak mee op een meanderende tour door de omgeving als ze weten dat u hun bochten volgt op uw kaart of smartphone. Als u niet zeker weet of u de goede kant opgaat, vraag dan aan de bestuurder. Noteer vervolgens de naam van uw bestuurder en het nummer van de taxivergunning. Als u uw potlood en reisdagboek vergeet, trek dan uw camera uit en maak in plaats daarvan foto’s. Mocht u na het verlaten van de taxi een klacht moeten indienen, dan heeft u harde bewijzen om uw claim te staven.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2020 esafetyaware.eu. Alle rechten voorbehouden.